We use cookies to customize content and advertising, to provide social media features, and to analyze traffic to our site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. Read more.
 •    
 •    
 •    

  Jamie Winchester

  Become fan 0 Rate 0 Like & Share
  Genre:-
  Rank: history »
  Rate:
  /5 from 0 users
  Albums:3
  Songs:27

  Most Popular Songs (more)

  1Here today, gone today lyrics
  2Best friend lyrics
  3Take me home lyrics
  4Alive lyrics
  5Lonely Angel's Land lyrics
  6It's your life lyrics
  7Cowboys lyrics
  8Oh, say can you see lyrics
  9Better lyrics
  10After the rain lyrics

  Most Popular Albums (more)

  1Last one out (Please close the door) [2003]
  2It's your life [2001]
  3Hole [2005]

  Biography

  Jamie Winchester (ének, gitár)

  Észak-ír származású gitáros, zeneszerzõ, elõadómûvész, zenei rendezõ, szövegíró.

  1977-ig szülõhazájában élt, majd családjával Bécsbe költözött. Iskoláit Dublinban és Cambridge-ben végezte. 1986-ban szülei Budapestre költöztek, majd egy évvel késõbb õ is csatlakozott hozzájuk.

  Magyarországi munkáit 1989-ben kezdte, mint koncertszervezõ és produkciós menedzser a Multimédia Kft-nél. Hazánkban és külföldön olyan elõadókkal és zenekarokkal dolgozott együtt, mint Steve Wonder, UB40, Pink Floyd, Rolling Stones, Joe Cocker, AC/DC, Deep Purple. 1990-ben egy olaszországi fesztiválon alapították meg Bornai Tiborral (KFT) a Baba Yaga nevû zenekart, mely orosz népdalénekesekbõl, valamint neves hazai zenészekbõl állt össze. Produkciójuk egyedülálló, hiszen az angol-szász popzene és az orosz népdalok összefonódása egy új, különleges zenei világot nyitott meg a hallgatók számára.

  Európa majd' minden országába meghívást kaptak, így Angliába, Norvégiába, Hollandiába, Franciaországba, Olaszországba, valamint Németországba is eljutottak koncertjeikkel. Szintén 1990-ben Bornai Tibor ajánlásával került Koncz Zsuzsa mellé mint session-zenész. Idõközben számos elõadóval dolgozott. Pl.: Révész Sándor, Dés László, Jazz+Az, Charlie, Ákos (dalszerzõként: Keresem az utam), Tolcsvay László, KID, Orsi, A dzsungel könyve, Magyar Atom, Malek Andrea, Almási Enikõ, Pannon GSM (It's your life) Tátrai Band, Mester és Tanítványai, Pierrot. Hangmérnökként és zenei rendezõként is kamatoztatta tudását. Ebben a minõségben került a neve Bornai Tibor: Átvitt Étterem, A mágus, Nyers: Elmúltak a buta zenék, KID: Álomteremtés, Black Out: Ezüstkötet, V.V.V., valamint a Perfect Name: Hideg, mint a jég címû lemezeire. 2001. júliusában jelent meg a Boom Boom: Intergalactic címû lemeze, amelyet számos fellépés követett. Jamie ebben a csapatban már mint énekes-gitáros frontember áll a reflektorfényben. Az album szövegét is õ írta. Ahogy mondja: "Akkor jó nekem énekelni, ha olyat írok, ami tényleg belõlem fakad.". Szintén az idei nyár terméséhez tartozik a Pannon GSM reklámkampányának betétdala (It"s your life), melyet Hrutka Róbert zeneszerzõvel alkotott, és amely dal hónapokon át a rádiós sikerlisták élén állt.

  Pictures (0)

  no pictures

  Fans (0)

  no fans

  Similar Artists

  no artists

  More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI
  ..

  Comments

  Facebook (0) LetsSingIt (0)