We use cookies to customize content and advertising, to provide social media features, and to analyze traffic to our site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. Read more.
 •    
 •    
 •    

  Johan Alander

  Become fan 1 Rate 2 Like & Share
  Genre:Hip-Hop
  Rank:2011
  Rate:
  4.5/5 from 2 users
  Albums:2
  Songs:23

  Most Popular Songs (more)

  1
  8,702 4.7/5
  Sopsäck Serenad lyrics
  2
  3.0/5
  Nu när jag är borta lyrics
  3
  4.5/5
  Somna Inte Om lyrics
  4
  4.5/5
  Drar Nu lyrics
  5
  4.3/5
  Avdelning 3b lyrics
  6
  4.0/5
  Östersönder lyrics
  7
  4.5/5
  Inbördeskriget lyrics
  8
  3.0/5
  Vägen Hit lyrics
  9
  4.0/5
  Perfekt Från Defekt lyrics
  10
  4.7/5
  Hon Är Så Söt lyrics

  Most Popular Albums (more)

  1
  6,918
  Punkt [2011]
  2Sopsäck Serenad [2014]

  Biography

  Sober, eller Johan Alander som är hans riktiga namn och numera även artistnamn, började rappa på egen hand vid 17-års ålder. Idag är han 23 år gammal och har hunnit beta av en hel del på sina sex år. Aktuellt för tillfället är först och främst skivsläppet. Annars har han flyttat tillbaka till Östersund från Stockholm, ska börja plugga en skönlitterär skrivarkurs och frilansar som skribent på Östersundsposten.

  Liknande frågor som "vad hände med Sober från Ismen och Gorilli egentligen?" och "varför hoppade han av gruppen?" har dykt upp den senaste tiden. Det blev för mycket av det goda kan man säga. Debutplattan har fått namnet Ingen-enkel-väg-ut och kommer ge en mer utförlig förklaring till avhoppet. Men rykten som att han slutat göra musik stämmer inte alls, tvärt om. Under tiden han gjorde behandling för sitt missbruk började han skissa på nya texter. Nu, två år senare är soloplattan färdiginspelad. Tjena syrran är inspelad tillsammans med Petter Théland (gitarr och munspel) och Abir El Farran (stämsång). Skivan skickas på mastring nu i dagarna och släpps på bolaget Grand Guirella Recordings i samarbete med WESC. Releasedatum är ännu inte spikat men Johan tror att det blir någon gång i vinter om allt går som det ska.

  Låtarna är helt självbiografiska och soundet på skivan beskriver Johan som "singer rapwriter" (en blandning mellan singer songwriter och hiphop). Med inspirationskällor som Bob Dylan, Eminem, The Streets och Håkan Hellström kan ni vänta er en skiva som inte låter som något annat, där texter och historier står i fokus.

  Tredje februari 2014 släppte Alander en ny skiva, Sopsäck serenad. Enligt Johan själv en mer gladare skiva, i alla fall i melodier och refränger. Texterna är fortfarande självbiografiska och en aning mörka.

  Johan har på denna platta samarbetat med många artister på de flesta låtar. Exempel på dessa är bland annat Anna Lisa Hellqvist (som låtarna Sopsäck Serenad och Välkommen Hem helt fantastiska med sin starka röst), Houman Sebghati (även han i Sopsäck Serenad) samt Abir El Farran (tidigare Idol) som liksom Anna Lisa gör ett fantastiskt jobb på refrängerna i Somna Inte Om och Avdelning 3B.

  Skivan Sopsäck Serenad visar verkligen hur Johan har utvecklats som artist och att han vågat börja göra mer samarbeten, vilket ger ett lyckat resultat!


  Pictures (4)

  Johan AlanderJohan AlanderJohan AlanderJohan Alander

  Fans (1)

  orzhagen

  Similar Artists

  Lil WayneSnoop DoggOutkastBeastie BoysD12YelawolfBrooke ValentineE-40Wu-Tang ClanProfessor GreenRun-D.M.C.JibbsAzealia BanksJadakissErik & Kriss show more (16-31 of 60)


  More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI

  Contributors

  leaderboard activity

  Comments

  Facebook (0) LetsSingIt (1)