We use cookies to customize content and advertising, to provide social media features, and to analyze traffic to our site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. Read more.
 •    
 •    
 •    

  Mikael Konttinen

  Become fan 0 Rate 0 Like & Share
  Genre:-
  Rank: history »
  Rate:
  /5 from 0 users
  Albums:1
  Songs:4

  Most Popular Songs (more)

  1Yksinäinen lyrics
  2Elän ilman sua lyrics
  3
  4.0/5
  Ota kiinni lyrics
  4Marraskuu lyrics

  Most Popular Albums (more)

  1Ota kiinni

  Biography

  Mikael Konttinen on 26-vuotias Tukholmassa syntynyt, Pylkönmäellä varttunut, nykyään Helsingissä asuva solisti, joka loi suhteen musiikkiin jo lapsena. Mikaelin musikaalisuus on "sukuvika", sillä jo hänen isoisänsä isä, kuten pappansakin olivat koko lähiseudun tuntemia pelimanneja ja hänen isänsä toimi sivutoimisena tanssimuusikkona.

  Mikael on soittanut pianoa ja laulanut koko ikänsä kuoroissa. Kiinnostus musiikkiin vei miehen opiskelemaan Sibelius-lukioon Helsinkiin, jossa hän innostui entistä enemmän laulamisesta. Lukion suoritettuaan Mikael opiskeli laulua Helsingin AMK Stadian pop- ja jazz-koulutusohjelmassa. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Raili Honkanen, Mika Turunen sekä Martti Metsäketo. Lukion kuoron sekä Grex Musicus -kamarikuoron mukana hän on matkannut ympäri maailmaa laulamassa. Mieleenpainuvimmat matkat ovat suuntautuneet Brasiliaan ja Argentiinaan. Myös armeijassa Mikael toimi muun muassa puhallinorkesterin solistina ja kansainväliset tattoot veivät häntä aina Italiaan saakka laulamaan.

  Mikaelin laulajanura on vasta alkutaipaleellaan, mutta silti hän on ehtinyt esiintyä tanssilavoilla, hääjuhlissa, laivoilla, musikaaleissa, erilaisissa konserteissa ja yritysjuhlissa.

  Musiikki vie suuren osan Mikaelin ajasta, mutta hän ehtii harrastaa myös juoksua (toisen maratoninsa hän juoksi Tukholmassa 31.toukokuuta 2008). Matkailu on myös erittäin lähellä hänen sydäntään ja etenkin uusien valtioiden valloittaminen houkuttelee maailmalle. Mikael viettää mielellään aikaa ystäviensä, elokuvien ja hyvän ruoan parissa.

  Mikael Konttinen nousi suuren yleisön tietoisuuteen, kun yli kaksi miljoonaa katsojaa näki hänet esiintymässä vuoden 2006 Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa Kaartin Soittokunnan solistina. Tämä esiintyminen herätti levy-yhtiöiden kiinnostuksen ja keväällä 2007 Mikael solmi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa.

  Kesällä 2007 valmistui ensimmäinen single "Pilvet", joka nosti tämän persoonallisen uuden äänen Suomen sinivalkoiselle iskelmätaivaalle. Kappale pysyi useamman radioaseman listakärjessä koko kesän. Alkusyksystä 2007 julkaistiin toinen radiosingle "Kerran", joka soi edelleen samaisten asemien listoilla.

  Kesällä 2007 Mikael esiintyi TV2:n Kesäillan valssi- ja alkuvuodesta 2008 Tartu Mikkiin -ohjelmissa. Mikaelin uutta suomalaista iskelmämusiikkia sisältävä Tuntematon tie-debyyttilevy julkaistiin 27.helmikuuta 2008 ja samoihin aikoihin saimme jännittää, kuinka Mikaelin kävi Suomen euroviisukarsinnoissa. Mikael voitti oman alkukarsintansa mutta finaalissa Suomea Belgradin Viisuihin lähti edustamaan Teräsbetoni. Vuoden 2009 lopulla Mikael vieraili jälleen Tartu Mikkiin -ohjelmassa, tällä kertaa joulujaksossa. Alkuvuodesta 2010 oli vuorossa Miss Suomi 2010 -finaali jossa Mikael toimi artistivieraana ja apulaisjuontajana.

  Mikael Konttinen yhdisti ensimmäisellä albumillaan iskelmämusiikin peruselementtejä modernilla tavalla tuotettuun 60-lukulaiseen retrosoundiin. Toisella albumillaan Mikael on ottanut askeleen popimpaan suuntaan mutta tyylistä ja laadusta tinkimättä.

  Mikaelin kavereineen lukioaikana perustama Must-coverbändi jatkaa edelleen toimintaansa ja tanssikeikoilla häntä säestää Nelinpeli-orkesteri.

  Mikaelin toinen albumi "Ota kiinni" julkaistiin 10.2.2010. Albumi sisältää uusia popiskelmäkappaleita ja tällä kertaa myös Mikaelin sävellys- ja sanoituskynän jälkeä kuullaan muutamissa kappaleissa. Mikael opiskelee tällä hetkellä Porissa Suomen Ilmailuopistossa valmistuakseen vuoden lopussa ammattilentäjäksi. Mikaelin vuosi 2010 koostuukin lentäjäopinnoista sekä uuden albumin siivittämästä keikkailusta.

  Pictures (0)

  no pictures

  Fans (0)

  no fans

  Similar Artists

  no artists

  More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI
  ..

  Comments

  Facebook (0) LetsSingIt (1)