We use cookies to customize content and advertising, to provide social media features, and to analyze traffic to our site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. Read more.
 •    
 •    
 •    

  Nick & Simon

  Become fan 0 Rate 0 Like & Share
  Genre:Pop
  Rank:
  Rate:
  /5 from 0 users
  Albums:9
  Songs:100

  Most Popular Songs (more)

  1
  1.0/5
  Ze Lijkt Net Niet Op Jou lyrics
  2Dans Heel Dicht Bij Mij lyrics
  3Ik Blijf Thuis lyrics
  4Verloren (Live Sterker In Gelredome) lyrics
  5Wat Een Nacht lyrics
  6Leve De Vrouw lyrics
  7Merry Christmas Everyone lyrics
  8
  3.0/5
  Hartenstrijd lyrics
  9Kijk Omhoog lyrics
  102000 Miles lyrics

  Most Popular Albums (more)

  1Symphonica In Rosso [2011]
  2Vandaag [2007]
  3Christmas With... - Merry X-Mas Everyone! [2013]
  4Sterker [2012]
  5Christmas With... - It's Beginning To Look A Lot Like Christmas
  6Herinneringen - Het Beste Van [2014]
  7Fier
  8Nick En Simon [2006]
  9
  5.0/5
  Open

  Biography

  Nick Schilder (6 november 1983)
  Nick Schilder begon op 8-jarige leeftijd met gitaarspelen. Op zijn 17e begon hij met Simon te zingen en nummers te schrijven. 3 jaar later bereikte hij de 11e plaats bij 's Nederlands bekendste talentenjacht: Idols. Een ervaring rijker en in het bezit van een platencontract begint hij nu met Simon aan een groot avontuur.

  Simon Keizer (16 mei 1984)
  Simon Keizer is de helft van Nick & Simon. Hij maakt al 5 jaar muziek met Nick en sinds 3,5 jaar schrijft hij nummers met Jan Smit. Vanaf zijn vierde jaar wil hij al zanger worden en dat gaat zeker lukken

  Als band
  Op zijn zeventiende studeert Nick voor een kerstviering van de vierde klas van het VWO thuis in Volendam een Engelstalig duet in samen met klasgenoot Simon. Hun stemmen passen goed bij elkaar en meerdere optredens in het dorp volgen, met naast eigen repertoire ook liedjes van onder meer Simon & Garfunkel. Simon schrijft daarnaast samen met zijn maatje Jan Smit mee aan liedjes voor het album JanSmit.com. Als boezemvriend van Smit is Simon vanaf maart 2005 wekelijks te zien in Jan Smits reality soap bij de TROS. Tijdens concerten van Jan Smit verzorgt hij achtergrondzang. Nick doet mee aan de tweede editie van Idols en eindigt op de elfde plaats. Zijn deelname levert contact op met de Volendamse manager Jaap Buijs en een contract bij Artist & Company, dezelfde platenmaatschappij als Jan Smit. Met producers Edwin van Hoevelaak en Gordon Groothedde werken Nick & Simon aan Nederlandstalige nummers.


  Pictures (1)

  Nick & Simon

  Fans (0)

  no fans

  Similar Artists

  P!nkJesse McCartneyDisneyEmily OsmentJon McLaughlinMatthew MorrisonLinda BengtzingJoshua KadisonSarah Dawn FinerJulio Iglesias Jr.Trevor MoranD-Tent BoysMen Without HatsThe Partridge FamilyMarianne Faithfull show more (16-31 of 60)


  More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI

  Contributors

  leaderboard activity

  Comments

  Facebook (0) LetsSingIt (0)