We use cookies to customize content and advertising, to provide social media features, and to analyze traffic to our site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. Read more.
 •    
 •    
 •    

  Panetoz

  Become fan 0 Rate 5 Like & Share
  Genre:Pop, Hip-Hop, Rap
  Rank:2191 history »
  Rate:
  5.0/5 from 5 users
  Albums:1
  Songs:6

  Most Popular Songs (more)

  1
  6,068 3.6/5
  Dansa Pausa lyrics
  2
  5.0/5
  Norge lyrics
  3Vissla Med Mig lyrics
  4
  5.0/5
  Håll Om Mig Hårt lyrics
  5Om lyrics
  6
  5.0/5
  Efter Solsken lyrics

  Most Popular Albums (more)

  1
  5.0/5
  Det Blir Vad Du Gör Det Till [2014]

  Biography

  Glöm gangstarap. Glöm attityder och blingbling, eller amerikanska bilar som av outgrundlig anledning måste tvättas av flickor i märkliga kroppsställningar och minimala klädesplagg.

  Panetoz ställer på huvudet alla fördomar du haft om hur hiphop ska låta och hur man ska bete sig som förortskid från söder om Stockholm, världen. Ett sammansvetsat gäng som drivs av vänskap, glädjen i musiken och viljan att göra skillnad.

  Panetoz bildades 1997 i Jordbro, de tre grundande medlemmarnas namn fick döpa gruppen (Pa Modou, Nebeyu och Tobias) och vägen mot en debutplatta hade inletts. Spelningarna började trilla in, medlemmar tillkom och soundet började ta form. De var förortskids men blev förortsidoler och förebilder för andra unga i området. Ändå fortsatte de oförtrutet sin resa för att förändra och inpräntade vart än de kom vikten i att skaffa sig en utbildning, att värna om sina rötter, att vara sig själva – inga påklistrade manér eller uppblåsta attityder.

  2005 startade Panetoz den ideella föreningen Vägen Ut med syftet att skapa en musikstudio där ungdomarna kunde komma och spela in sin musik. Succén var ett faktum och inte bara har konceptet spridit sig till flera kommuner runtom Stockholm, man har dessutom fått kommunpris för sitt engagemang.

  Panetoz motto är Skapa kaos – fast ett kreativt, positivt kaos. Skapa kaos så att folk blir glada! Vänd upp och ner på fördomarna och kom ut som en bättre människa. Innan Dansa pausa släppts gick de in i en tunnelbanevagn för att skapa kaos på sitt eget sätt – resultatet ses här. I maj 2012 gjorde de sitt första större TV-framträdande; mindre än en månad senare firade de Sveriges Nationaldag på Skansen i direktsändning inför kungafamiljen.

  Till dags dato har Dansa pausa streamat över fyra gånger platina, de har legat i topp på både svenska singellistan, iTunes och på Spotify, och videon har setts närmare 4,5 miljoner gånger på YouTube. Dessutom blev låten släppt i större delen av Europa, och uppmärksammandes av inga mindre än CNN, som intervjuade gruppen på bästa sändningstid. Som kronan på verket släpptes Dansa pausa av Atlantic Records i USA, och gruppen grammisnominerades även 2013 för Årets låt.

  Panetoz sound är grundligt förankrat i gruppens rötter och mycket inspiration kommer från afrikansk highlife – men att sjunga på svenska är en självklarhet. Levande, organiska beats blandas med klockrena gitarrmelodier och så ovanpå allt en stor dos glädje. På hösten 2012 släpptes singeln Känn dig fri, och precis innan jul kom Le för mig, där man även engagerade fansen i en kampanj på sociala medier med hashtaggen #leförmig, som resulterade i en video, helt bestående av fansens bilder.

  I april 2013 släpptes Panetoz singel Vissla med mig, och videon spelade man in på Kuba. Vissla med mig har även spelats in som Whistle With Me, som kommer släppas även den i större delen av Europa. En lång resa har bara påbörjats för grabbarna från Jordbro.

  Panetoz är:
  Nebeyu Baheru
  Johan Hirvi
  Pa Modou Badjie
  Njol Badjie
  Daniel Nzinga

  Pictures (0)

  no pictures

  Fans (0)

  no fans

  Similar Artists

  Lil WaynePitbullNellySean PaulSnoop DoggThe Lonely IslandPharrell WilliamsD12Will SmithIggy AzaleaYing Yang TwinsJohn CenaG-DragonPetterJaden Smith show more (16-31 of 60)

  More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI
  ..

  Comments

  Facebook (0) LetsSingIt (5)