We use cookies to customize content and advertising, to provide social media features, and to analyze traffic to our site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. Read more.
 •    
 •    
 •    

  Wally Mckey

  Become fan 2 Rate 12 Like & Share
  Genre:Pop
  Rank:339 history »
  Rate:
  5.0/5 from 12 users
  Albums:0
  Songs:2

  Most Popular Songs (more)

  1
  5.0/5
  Waar Ben Jij lyrics
  2
  5.0/5
  Mendocino lyrics

  Most Popular Albums (more)

  no albums, submit an album here »

  Biography

  Van kindsafaan was Wally Mckey gefascineerd door muziek. Als kleine jongen was hij steevast aan de radio gekluisterd.
  Op zeer jonge leeftijd bezocht hij ook de legendarische Muze waar de al even legendarische Ferre Grinard optrad. Deze wakkerde het muziekvirus in Wally helemaal aan.
  Enkele jaren later startte hij de markante popformatie (the) Lemming. O.a. "Father John" en "Lucifera" werden grote top tien hits in België en Nederland. Deze successen brachten de band in contact met formaties als Sweet en Smokie, waarmee ze op Europese tournee gingen.
  Door hun aparte en voor die tijd progressieve stijl, werd de band zelfs een cultfiguur en inspireerde ze tal van andere jonge artiesten. Tot op heden is de band erg populair.

  Wally heeft nog veel meer in zijn marge. Ook slapstick, charleston muziek en jaren twintig muziek zijn als een soort tweede natuur voor hem. Een heuse slapstick en charlestonshow vol vrolijke en knettergekke liedjes uit de jaren 20 kon dan ook niet achterwege blijven . Tot twee keer toe stond Wally voor een volle kuip in Rotterdam en tot vier keer toe in Ahoy eind jaren 2000.
  Een full CD mocht dan ook niet ontbreken. "Golden Days in Loverslane" zag zodoende het licht .
  Tot op heden is er nog steeds vraag naar dit album.

  Tijden evolueren, evenals de muziek. Langzamerhand komt Nederlandstalige muziek meer en meer in de belangstelling. Op aanraden van zijn toenmalige Belgische manager, en Jan Gerrits, begon Wally ook Nederlandstalige nummers op te nemen en uit te brengen. "Mama Lorraine" was de eerste Nederlandstalige single en werd gelijk een groot succes. Dit laatste zette aan tot meer. De opvolger "Eens dan komt die dag", werd bij zijn nieuw label Land of Avalon / BelNed records zowel in Belgie en Nederland uitgebracht en gepromoot. Ook dit sloeg meteen aan in beide landen. "Een Keer in je Leven", "Een Ster", "Mendocino" maar ook ballades als "Als ik in je ogen kijk" en "Veel te mooi", werden stuk voor stuk hits in het genre.
  Inmiddels heeft Wally Mckey twee Nederlandstalige full albums uit: "Horizon" en "Ambiance".
  Hij druk bezig aan een derde album, waaruit o.a. zijn nieuwe single "Jij" komt.
  "Jij" is een lekker swingend nummer. Er werden kosten noch moeite bespaard voor de productie. Dit viel meer dan in de smaak van radiomakers, zowel in Belgie als Nederland. Jij werd een van de hoogst en langst genoteerde singles in de radio download top 100.
  De opvolger van "Jij" kan dan ook niet achter blijven. Het werd "Mijn Hart klopt slechts voor jou". Voor dit schlagerpopnummer deed Wally beroep Ronald Prent (Wisseloordstudios) voor de mix en Kees Tel voor de mastering. Ook dit nummer schoot gelijk door in de radio download top100.

  Pictures (0)

  no pictures

  Fans (2)

  AvalonMaggiemusic

  Similar Artists

  P!nkJesse McCartneyDisneyEmily OsmentJon McLaughlinMatthew MorrisonLinda BengtzingJoshua KadisonJulio Iglesias Jr.Trevor MoranSarah Dawn FinerD-Tent BoysMen Without HatsThe Partridge FamilyMarianne Faithfull show more (16-31 of 60)

  More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI

  Contributors

  leaderboard activity

  Comments

  Facebook (0) LetsSingIt (0)