We use cookies to customize content and advertising, to provide social media features, and to analyze traffic to our site. We also share information about your use of our site with our trusted social media, advertising and analytics partners. Read more.
 •    
 •    
 •    

  Zanzibár

  Become fan 0 Rate 0 Like & Share
  Genre:-
  Rank: history »
  Rate:
  /5 from 0 users
  Albums:3
  Songs:9

  Most Popular Songs (more)

  1Nem Vagyok Tökéletes lyrics
  2Az igazi nevem lyrics
  3Nem szeretsz lyrics
  4Keress Mást lyrics
  5Vágyom Rád lyrics
  6Szólj Már lyrics
  7Ha megtalálsz lyrics
  8Nem vagy egyedül lyrics
  9Bármeddig élsz lyrics

  Most Popular Albums (more)

  1Ugyanaz vagyok [2002]
  2Nem vagyok tökéletes [2001]
  3Az igazi nevem [2004]

  Biography

  A zenekar megalakulásának hivatalos dátuma 1999. január 2. Három ceglédi zenekar - az Artéria, a Space Box és a Fear of Silence - tagságából jöttek össze a srácok, akkor még énekest keresve. Mindhárom együttes kisvárosi koncertjein ott ugrabugrált egy hosszú barnahajú lány, nagy feltûnést keltve maga körül. Tehát már nem voltak idegenek egymásnak, amikor '99. január 1-én hajnalban az akkor még rendõrként dolgozó Terecskei Rita igazoltatta a szilveszteri buliból hazakacskaringózó autót, aminek Sidi, Gabszi, MikC és Doni voltak az utasai. Rita elengedte a fiúkat, ezért (akkor persze még csak viccbõl) énekesnõjükké fogadták. Másnap esteegy ceglédi szórakozóhelyen Sidi és Gabszi meglátta Ritát, miközben pótszilveszterezett barátnõivel, és egy Janis Joplin dallal szórakoztatta õket. Rögtön világossá vált, hogy a tiszteletbeli énekesnõi titulus komolyabbra is fordulhat! Rita egy Kimnowak kazettát kapott Sidiéktõl, amirõl két számot kellett megtanulnia másnapra. Január 2-án a mai öt tag lépte át a ceglédi próbahely küszöbét - elõször Ritával kiegészülve -, és útjára indult a Zanzibar,

  A zenekar elsõ demo felvétele 2000-ben jutott el a zenekar mai menedzseréhez, Kellermann Kristófhoz (Stofi), aki lemezszerzõdéshez juttatta a zenekart az EMI lemezkiadónál. A mai napig õ egyengeti a zenekar útját.

  Az elsõ nagylemez 2001. május 16-án jelent meg "Nem vagyok tökéletes" címmel. Lendületességével már az elsõ maxi (Nem vagyok tökéletes) kivívta mind a szakma, mind a közönség érdeklõdését. A második single a "Vágyom rád" címet viselte; a középtempós, szomorkás dal egy roadmovie-szerû, sokat emlegetett videoklippel lett teljes. A dal tarolt a slágerlistákon. Ekkor a Zanzibar már a Venus zenekarral turnézott országszerte, és egyre nagyobb népszerûség fogadta õket mindenütt. Az igazi áttörést a harmadik, "Szólj már" címû maxi hozta meg. A kislemez 2001 decemberében jelent meg, és 2002 tavaszára bebetonozta a Zanzibar nevet a magyar könnyûzenei palettába. A dalt az MTV Europe is a mûsorára tûzte, és a 2002-es év játszási listájának összesítésében 8. helyezést ért el, a "külföldi dalok" között pedig hetekig elsõ helyen volt. A MAHASZ eladási listáján 18 hétig szerepelt, és a VIVA televízió slágerlistáján is hamar az elsõ helyig jutott. Mindeközben a nagylemez is egyre feljebb tört a MAHASZ hazai eladási listáján, míg végül 2002 áprilisában az elsõ helyre került. Szinte ezzel egy idõben az album aranylemez lett! Ekkorra már az elsõ komoly szakmai díjat is a magáénak tudhatta a csapat: 2002-ben a Zanzibar "az év felfedezettje" kategóriájában Arany Zsiráf díjat kapott. Még ezen a tavaszon a BRAVO Otto díjkiosztón az év Magyar Rock zenekara lett, majd pár héttel késõbb az EJI és a Sláger rádió "2001 új zenekara" címmel illette a Zanzibart.

  Már 2002-ben kezdtek megszületni az új dalok a második nagylemezhez, és a folyamatos koncertezés mellett stúdióba vonult a zenekar, hogy rögzítse a már sokak által nagyon várt második albumot. A lemez 2002. november 16-án jelent meg "Ugyanaz vagyok" címmel. A "Táncolunk" címû bemutatkozó kislemez - nem csak a zene, de a rendhagyó videoklip miatt is - hamar a figyelem középpontjába került. A Magyarországon eddig még nem használt technikai módszerekkel rögzített klipet az MTV Europe is a mûsorára tûzte. Ezt követõen az együttes - 2003 egyik nagyon hideg februári hétvégéjén - rögzítette következõ videóját az új maxihoz "Szerelemrõl szó sem volt" címmel.A dal a "Szólj már" méltó utódja lett! Nemsokára a második lemez is bearanyozódott! 2003-ban a szakma és a közönség ismét komoly elismerésekkel díjazta a zenekar munkásságát: Az Arany Zsiráf díjkiosztón "Az év modern Rock albuma" az Ugyanaz vagyok lett, eMeRTon díjat kaptak "Az év felfedezett együttese" kategóriában, a BRAVO Otto-n ismét a Zanzibar lett "Az év magyar Rock zenekara", majd a Popcorn újság díjátadóján ugyanebben a kategóriában állhattak a dobogó tetejére. A Coca-Cola "Az év élõ koncertje a Beach House-on" díjat adományozta a csapatnak, a Wigwam által évrõl évre megrendezett "Arany Nyíl" díját pedig Rita kapta az év énekesnõjeként. Még ennek az évnek a végén a Kiskegyed újság kedvenc zenekara a Zanzibar lett. Õsszel kijött a második album utolsó kislemeze "Érintés" címmel. Igazi pörgõs hangulatával ideális koncert- és rádió dal lett.

  A zenekar 2003-ban több mint 150 élõ koncertet adott Magyarországon, és Erdélyben is nagy sikerrel tett eleget a meghívásoknak. Év végén a Zanzibar beköltözött a régi, jól bevált próbahelyre, hogy elõkészítse a harmadik lemez dalait a felvételekre. A stúdiómunkálatok 2004. január 17-én kezdõdtek, és május 12-én megjelent a várva várt harmadik nagylemez "Az igazi nevem" címmel.Az elsõ maxi "Nem szeretsz" címmel rögtön nagy port kavart a horror-videoja miatt, amely olyan hitelesre sikerült, hogy nappali játszásra "nem találtatott alkalmasnak". Így hát maradt az éjjeli játszás, nappalra pedig elkészült a video könnyedebb verziója, ami egyébként a horror sztori elõzményeit meséli el. A "Nem szeretsz" így két különbözõ videóval rendelkezik, melyek szorosan összefüggnek egymással.

  Rita, Gabszi, Sidi, MikC és Doni a lemez megjelenésével egyidejûleg egy erdélyi turnén vett részt a Bikini társaságában,majd Magyarország fesztiváljait célba véve, és önálló koncerteket rendezve egyaránt turnéznak,

  Pictures (0)

  no pictures

  Fans (0)

  no fans

  Similar Artists

  no artists

  More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI
  ..

  Comments

  Facebook (0) LetsSingIt (0)