the internet lyrics database
en
3
Try our new website!

Governor Andy

Follow 3
5.0 / 5 (3)
Share
Governor Andy cover
Den Svenska reggaescenen har inte alltid varit där den är idag. Och få personer har betytt så mycket och slitit så hårt för att etablera reggaen i Sverige som Anders Siösteen, aka Governor Andy.

Det är sent 70-tal och Anders, eller Andy, är sångare i banden Fri Fart och Pink Patchos, med vilka han också skriver sina första låtar. Några år senare åker han på en lång resa till Jamaica där kärleken till musiken växer och blir en stor och viktig del av hans liv. Man kan fortfarande höra att stil, melodi och flow i Andys låtar hämtar inspiration från tidiga toastare som U-Roy, General Trees, King Yellowman mfl där seriösa världsproblem blandas med humor, sex och kärlek i sann Sound System anda.

1991 flyttade Andy till Stockholm, där han var med och startade reggaeklubbarna Trinity Sound, Slingshot Sound och Club Studio One. 1997 debuterade Andy som soloartist med singeln "Internet". Det är också nu som Andy lägger till Governor före sitt namn och ett av svensk reggaes starkaste artistnamn är skapat.

Debutalbumet skulle dock dröja till 2002 då Torra benens dal släpptes. Sedan dess har Governor Andy släppt ytterligare 7 album, med låtar som till exempel "Reggaeprofil", tillsammans med Jr Erik, "Lyckliga Gatan" tillsammans med Loreen, och "Vakter och Polis" med Kapten Röd och Eye N I. Albumet Tack ska ni ha [2017] består endast av covers och är en "reggae-hyllning till några av de största Svenska låtskrivarna genom tiderna".

Most Popular Songs (More)

1
Vad ska du bli lyrics
Governor Andy
2
3
Bulleribock lyrics
Governor Andy
4
Lite Mer lyrics
Governor Andy
5
Riddim Bonanza lyrics
Governor Andy
6
Banditer Tar Över lyrics
Governor Andy
7
Rider Söderut lyrics
Governor Andy
8
9
Fortet lyrics
Governor Andy
10

Most Popular Albums (More)

Pictures (6)

Governor AndyGovernor AndyGovernor AndyGovernor AndyGovernor AndyGovernor Andy

Fans (3)

svaraejGeneralMaximusSundstrom

Similar Artists

Bob Marley & the WailersShaggyUB40Ivy QueenKapten RödInner CircleThe SpecialsJukka PoikaPeter ToshJimmy CliffAlpha BlondyThird WorldKatchafireRebelutionBunny Wailer
show more (16-31 of 60)

Artists you may also like

  • popular on LSI
  • new on LSI

Contributors

leaderboard
activity

Comments (0)