the internet lyrics database
5
Become fan 8 4.5 / 5 (11) Share

Kaija Koo

Genre:-
Rank:1181
Albums:17
Songs:151

Most Popular Songs (more)

1Syypää sun hymyyn lyrics
Kaija Koo
2Joku Toinen Saa Sua Odottaa lyrics
Kaija Koo
3Tämä Yö lyrics
Kaija Koo
4Allaround-Mies lyrics
Kaija Koo
5Jotain Tärkeää lyrics
Kaija Koo
6Siipiveikko lyrics
Kaija Koo
7Hakaniemen Pitkä Silta lyrics
Kaija Koo
8Rauhaa vaan lyrics
Kaija Koo
9Savu Hälvenee lyrics
Kaija Koo
10Hei DJ! lyrics
Kaija Koo

Most Popular Albums (more)

1Tuuleen Piirretyt Vuodet 1980-2000 - Parhaat
Kaija Koo
2Operaation jalokivimeri
Kaija Koo
3Suomen Parhaat
Kaija Koo
4Tuulten viemää
Kaija Koo
5Tinakenkätyttö
Kaija Koo
6Viiden minuutin hiljaisuus
Kaija Koo
7Tuulikello
Kaija Koo
8Kun savukkeet on loppuneet
Kaija Koo
9Mikään ei riitä
Kaija Koo
10Unihiekkamyrsky
Kaija Koo

Biography

"Kaija Koo on yksi maamme rakastetuimmista artisteista, jonka musiikki soi niin häissä, ristiäisissä, hautajaisissa kuin illan vaihtuessa yöksi klubeilla. Kaijan levyjä on myyty yhteensä yli puoli miljoonaa. Hänen vuonna 1993 ilmestynyt "Tuulten Viemää" on edelleen Suomen kuudenneksi myydyin albumi, kautta aikojen. Hän on myös ainut naisartisti myydyimpien albumien listakärjessä. Myös hänen muut julkaisunsa ovat menestyneet hyvin saaden niin kulta- kuin platinalevyjä.

Musiikki on ollut aina osa Kaijan elämää. Kitaran- ja pianonsoiton hän aloitti jo lapsena. Teini-iän saavuttaneen Kaijan oli musiikki jo vienyt kokonaan. Neljätoistavuotiaana hän perusti ensimmäisen oman bändinsä. "Nakusika" oli tyttöbändi, mikä oli siihen aikaan hyvin harvinaista. Seitsemäntoistavuotiaana Kaija otti ensimmäiset askeleet kohti suuren yleisön tietoisuutta. Silloin hän lauloi Steel City yhtyeessä. Steel City oli yksi ensimmäisiä suomalaisia diskokokoonpanoja.

Kaija soitti ja lauloi myös mm. Maukka Perusjätkän, Sakari Kuosmasen ja Jimi Suménin kokoonpanoissa. Samoihin aikoihin Kaija työllisti itsensä studiomuusikkona, tehden myös paljon taustalaulutöitä. Hän lauloi mm. "Eläköön elämä" ja "Hengaillaan" -kappaleiden taustalla Eurovision laulukilpailuissa Luxemburgissa ja Göteborgissa. Kaija oli Suomen edustaja vuoden 1985 "Sopot Music Festival Grand Prix" laulukilpailussa. Hän esitti kappaleet "You breake my heart", "Wake me up before you go-go" sekä puolaksi kappaleen "Mniej ni| zero". "You breake my heart" -kappaleen takaa löytyvät Broadcast-bändin nokkamiehet E.Kaartamo ja E.Kettunen.

Vuonna 1986 tuottaja Risto Asikaisen kanssa julkaistu "Kun savukkeet on loppuneet" oli Kaijan ensimmäinen sooloalbumi. Levyltä nousi radiohitiksi single "Kaikki vanhat filmit", mutta suurempi menestys antoi vielä odottaa itseään. Kesken levytyksen Kaija sai kuulla isänsä menehtyneen lento-onnettomuudessa. Tämä sai Kaijan vetäytymään julkisuudesta ja hän aloitti myöhemmin logopedian opiskelun yliopistossa.

Kaija ja Markku Impiö olivat tutustuneet toisiinsa jo Steel Cityn aikana. Yhdessä toisiinsa uskoen he "synnyttivät" vuonna 1993 julkaistun "Tuulten viemää" albumin. Musiikki levyllä ei sopinut 90-luvun alun kaavaan. Vasta kolmas levy-yhtiö tajusi, että heillä oli läpimurtolevy käsissään.

"Tuulten viemää" räjäytti potin. 66 viikkoa Suomen virallisella albumilistalla pysytellyt, yli 175 000 kappaletta myynyt ja Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi ostetuin pitkäsoitto toi Kaija Koolle ensimmäisenä kotimaisena naisartistina triplaplatinaa. Nykyisillä, lasketuilla jalometallirajoilla "Tuulten viemää" -levyn myyntiluvuilla myönnettäisiin jo viisinkertaista platinaa - ja vielä reipas kultalevy päälle.

Vuoden 1994 Emma-gaalassa Kaija Koo ja Markku Impiö siivosivat pöydän vieden illan päätteeksi kotiin 5 Emmaa. Kaija Koo valittiin vuoden 1993 naissolistiksi, Markku Impiö vuoden 1993 tuottajaksi, "Tuulten viemää" vuoden 1993 albumiksi ja levyn suurin hitti "Kuka keksi rakkauden" vuoden 1993 sävellykseksi, josta he molemmat saivat Emman. Levyn kappaleista menestyivät myös monet muut, esimerkiksi "Viimeinen lento", "Niin kaunis on hiljaisuus" ja "Kylmä ilman sua" soivat radioissa tiiviisti.

Vuonna 1995 julkaistu "Tuulikello" albumi on myynyt yli 100000 kappaletta. Tuulikellon aikaa seurasivat "Unihiekkamyrsky" (1997), "Operaatio jalokivimeri" (1998) ja "Tinakenkätyttö" (1999). Vuonna 1998 Kaija Koo palkittiin toisen kerran Emma-patsaalla. Hänet valittiin vuoden 1997 naissolistiksi.

Kaijan tunnetuimmista hiteistä koottiin vuonna 2000 kokoelmalevy "Tuuleen piirretyt vuodet 1980-2000". Seuraavaksi ilmestyivät "Mikään ei riitä" vuonna 2002, "Viiden minuutin hiljaisuus" vuonna 2004, joululevy "Joulukirkossa" julkaistiin loppuvuodesta 2005 ja vuonna 2006 ilmestyi kokoelmalevy "Minä olen muistanut". Uusi koko pitkä albumi näki jälleen vuonna 2007 päivänvalon nimellä H-Hetki. Lauluja Rakkaudesta kokoelma ilmestyi vuonna 2007. Vuoteen 2010 mahtuukin sitten kaksi levyä. Kokoelma Kaija Koo 30 suosikkia ja 17.11 julkaistu Irti.

Vuonna 2006 Kaija Koon ja Markku Impiön tiet erosivat. Fanien suuri toive oli, että heidän musiikillinen yhteistyönsä kuitenkin jatkuisi erosta huolimatta. Toiveemme on toteutunut. Vuonna 2007 julkaistu H-Hetki syntyi Kaijan ja Markun yhteistyönä. Markkua kuulemme myös vuoden 2010 Irti-albumilla, Toni Wirtasen sävellysten ja sanoituksien lisäksi. Kaija Koon levyjen tunnusomaisia piirteitä ovat mm. yksinkertaiset ja tarttuvat melodiat. Iskelmän, popin ja rockin välimaastossa seikkaileva soundi sekä eri tyylien yhdistäminen ja sekoittaminen on perusta Kaija Koon laajaan fanijoukkoon.

Kaija Koon kappaleiden sanoitukset rikkovat perinteitä. Tämä näkyy mm. tekstin teknisessä toteutuksessa. Riimit eivät ole aina aivan oikeaoppisia, ja sanapainot saattavat osua niin tahdin heikoille kuin vahvoillekin osille. Rohkeissa ja häpeilemättömän omakohtaisissa teksteissä on sisältöä, joka on koskettanut kuulijoita jo vuosien ajan.

Suosittelen teille, jotka olette kuunnelleet Kaijaa radion ja levyjen välityksellä, lähtekää käymään Kaijan livekeikalla. Olen varma, että löydätte Kaijasta uusia ulottuvuuksia. Kaijan laulu levyllä, täyteen ahdetussa kapakassa tai jouluisessa kirkossa - kolme hyvin erilaista kokemusta. Hyviä kaikki."

Harri Hoo,
faniklubin puheenjohtaja
Turussa 3.11.2010
www.kaijakoo.fi


Pictures (4)

Kaija KooKaija KooKaija KooKaija Koo


Fans (8)

laaruzkaLinusBerttaskull_GIRLmsbergmicaronerayearth88Hannahi

Similar Artists

no artists


More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI

Contributors

leaderboard activity

Comments

Facebook (0) LetsSingIt (3)