the internet lyrics database
1
Become fan 18 4.3 / 5 (10) Share

Karpe Diem

Genre:Rap, Hip-Hop
Rank:9109
Albums:9
Songs:78

Most Popular Songs (more)

1Mitt Bænn lyrics
Karpe Diem feat. Gatas Parlament
2Galskap lyrics
Karpe Diem
3Lett Å Være Rebell I Kjellerleiligheten Din lyrics
Karpe Diem
4Piano lyrics
Karpe Diem
5Toyota'n Til Magdi lyrics
Karpe Diem
6Påfugl (Bonuslåt) lyrics
Karpe Diem and Maria Mena
7Påfugl lyrics
Karpe Diem
8Attitudeproblem lyrics
Karpe Diem
9Støv lyrics
Karpe Diem and Kråkesølv
10Kardemommeloven lyrics
Karpe Diem feat. Promoe

Most Popular Albums (more)

1Fire Vegger
Karpe Diem
2Kors På Halsen, Ti Kniver I Hjertet, Mor Og Far I Døden
Karpe Diem
3Aldri Solgt En Løgn
Karpe Diem
4Glasskår
Karpe Diem
5Heisann Montebello
Karpe Diem
6Rett Fra Hjertet
Karpe Diem
7Ruter - Single
Karpe Diem
8Sanger ikke utgitt på album
Karpe Diem
9Piano - Single
Karpe Diem

Biography

Chirag og Magdi møttes første gang da de startet på Oslo Handelsgymnasium i 2000. Gruppa ble stiftet med ønske om å delta i Ungdommens kulturmønstring (UKM), som de vant. Siden den gang har de blant annet spilt på Quartfestivalen, by:Larm, Rådhusplassen, Rockefeller og i Oslo Spektrum. I tillegg til dette har guttene som prinsipp å ikke bare prioritere de store happeningene, men også satse på de små; der «folket» er. De har derfor også spilt på steder som Oslo Domkirke og i små fritidsklubber på mindre kjente steder. «Karpe er folket» har de selv uttalt.
Banner delt ut av NRJ på Norway Cups åpningskonsert 2006.

De har jobbet mye innen norsk hip hop, og 18. mai 2004 kom de med debut-EP-en Glasskår, der låta «Skjønner Du» kom inn på VG-lista Topp20. EP'en høstet god kritikk og fikk positiv respons fra publikum. I 2006 ble deres første album, Rett Fra Hjertet sluppet. Albumet fikk gode kritikker og gjorde gruppen kjent over hele Norge. Den solgte i mer enn 18 000 eksemplarer. «Piano», den første singelen fra dette albumet, ble veldig populær. For albumet fikk bandet Alarmprisen 2007 i klassen hiphop/rap.

I 2008 utkom singlene «Stjerner», «Under overflaten», «Vestkantsvartinga» (med Pumba) og «Fireogtyvegods» fra albumet Fire vegger, som kom ut 29. september 2008. For albumet vant de Spellemannprisen 2008 i klassen hip-hop. De fremførte dessuten sangen «Stjerner» under utdelingen. I mai 2010 ble duoen den første vinneren av den nyopprettede Bendiksenprisen og mottok et beløp på 100 000 kroner.

Karpe Diem er en politisk engasjert rapgruppe som tar opp temaer som opptar dem. Tekstene handler om alt fra politikk til forskjellige typer rasisme og typiske hiphop-temaer. Humor er også en viktig del av låtene og opptredene deres.

Karpe Diem har jobbet blant annet med Son of Light, Gatas Parlament, El Axel, Apollo og Tommy Tee.

Under innspillingen av musikkvideoen til "Byduer i dur" ønsket Chrirags kamerat Sumeet å vise en plakat om at han var singel og ba damer kontakte ham.
Dette fikk han ikke lov til, men det endte opp med at NRK laget en serie der Chirag skal hjelpe ham å finne dame.


Pictures (3)

Karpe DiemKarpe DiemKarpe Diem


Fans (18)

DataguttenBaerteRescueMeiskaffesiljehamb0sunny_05ScandalicousSverdLissababeS10naPsychotropixAnneJosyhanroyaltomhahaHenke8 show more (16-18 of 18)

Similar Artists

Lil WayneOutkastD12E-40Azealia BanksErik & KrissPetey PabloRich BoySlaughterhouseThomas RusiakLil' ScrappyWatskyDrag-OnPope TroySuspekt show more (16-31 of 60)


More artists

  • popular on LSI
  • new on LSI

Contributors

leaderboard activity

Comments

Facebook (0) LetsSingIt (28)