the internet lyrics database
en
0
Back to old website
picture

Linda Bengtzing

Follow 8
4.8 / 5
New content available, review now!
Artist info:
Also known as
Verified yes
GenrePop
Albums3
Songs23
AboutBengtzing fick som tonåring i slutet av 1980-talet spela in ett par singlar sedan hon vunnit en talangjakt på en restaurang i Arboga. Hon har senare arbetat på Wallmans i Stockholm och Oslo. Dessutom har hon varit programledare i TV4:s program Ordjakten och TV3:s Floor filler. År 2000 var hon med i TV4:s program Sikta mot stjärnorna som Lene i Aqua. Linda blev känd för allmänheten genom sitt deltagande i Melodifestivalen 2005, där hon deltog med sången Alla flickor.

Parallellt med förberedelserna inför Melodifestivalen 2005 deltog Bengtzing i Fame Factory. Från uttagningen i Göteborg kom hon till andra chansen och därifrån vidare till finalen. Låten slutade på plats 9 av 32 låtar, med totalt 15 poäng. Efter deltagandet i finalen har Linda Bengtzings bidrag spelats allt mer. Efter tre veckor (vecka 13) låg hon på artonde plats på "Sverige Topp 40-listan". Dessutom har hon legat på första plats i Rix FM:s topplista "Rix Topp 6 klockan 6".

Bengtzings första album Ingenting att förlora släpptes på hennes födelsedag 2006. Hon deltog i den första deltävlingen i Melodifestivalen 2006 med sången Jag ljuger så bra – och ett klädbyte som blev så upphaussat att hon tappade texten till andra versen – och gick vidare till finalen i Globen, där hon hamnade på sjunde plats med totalt 56 poäng. Denna schlagerlåt blev en stor radiohit.

Bengtzing sjöng duett med svenske fotbollslegenden Glenn Hysén i TV4:s Rampfeber och de kom på en tredjeplats. Hon medverkade i TV4:s program Världens Humorkväll 1 maj 2006. Sommaren 2006 turnerade hon bland annat med Rix FM-turnén. Den 22 september 2006 gjorde hon musikaldebut i musikalen RENT, där hon spelade mot bland andra Linus Wahlgren.

Den 14 februari 2006 gick qx-galan av stapeln på Cirkus i Stockholm och Linda Bengtzing vann pris för "Årets låt" med Jag ljuger så bra. Hon har också varit nominerad till två andra pris, "Årets schlager/dansband" på Grammisgalan och "Årets kvinnliga huvudroll" i musikal på Guldmaskgalan.

Våren 2007 släppte hon tillsammans med Markoolio singeln Värsta schlagern som det från början var tänkt att dom ställa upp i Melodifestivalen med. Sommaren 2007 deltog Bengtzing i Diggilooturnén. Linda deltog i Melodifestivalen 2008 med låten Hur svårt kan det va? som vann den fjärde deltävlingen (i Karlskrona), och gick därmed direkt vidare till final. Väl i final slutade bidraget på femte plats.

Bengtzing medverkade i TV4:s "Körslaget", där hon ledde en kör från sin hemort Gullspång och slutade på fjärde plats. Hon deltog i firandet av kronprinsessan Victoria under dennas 31-årsdag.

Från 2005 fram till hösten 2007 var Bengtzing Skodas offentliga ansikte. Sedan hösten 2007 arbetar hon istället för Volvo.

Linda medverkade i Diggilooturné 2008, och skulle gjort det 2009 också, men sen det kom ut att hon väntade barn under de mest intensiva repetitionerna är det inte längre aktuellt.

Most Popular Songs (More)

Most Popular Albums (More)

Pictures (2)

Linda BengtzingLinda Bengtzing

Fans (8)

Bones_Shattermarianorden2Yvonnsansara_1992mysan82Jojo852Tisslaguffen89

Similar Artists

The Cheetah GirlsRonan KeatingVeronica MaggioMonty PythonFifth HarmonyTed GärdestadEverything But the GirlInuyashaZara LarssonArashiSabrina CarpenterB*WitchedHelene FischerCharleneWhen In Rome
show more (16-31 of 60)

Artists you may also like

  • popular on LSI
  • new on LSI

Contributors

leaderboard
activity

Comments (10)