the internet lyrics database
en
3
Try our new website!

Petri Nygård

Follow 3
5.0 / 5 (1)
Share
Petri Nygård cover
Petri Nygård (alias Petri Jukka Mikael Laurila), synt. 8.2.1975 on suomalainen rap-artisti.

Syntyjään ruotsinsuomalainen Laurila syntyi Kristianstadissa, Skoonessa, mutta kävi alakoulun ensimmäisen ja toisen luokan Gävlen suomenkielisessä koulussa, kunnes muutti Toijalaan ja siitä myöhemmin Tampereelle.

Ensimmäinen kappale Petri Nygård -taiteilijanimellä oli suomalaista rockmusiikkia kritisoiva rap-kappale Vitun suomirokki. Se ilmestyi alun perin Internetissä vuonna 2000. Sieltä Nygård siirtyi levyttämään Poko Rekordsille. Vitun Suomirokki -single myi platinaa ja on yli 17 000 kappaleen myynnillään levy-yhtiönsä toiseksi myydyin single. Kakkossingle Kanava Nolla (antakaa mun olla) (2003) myi sekin yli 9 000 kpl ja debyyttialbumi Mun levy!:kin kultaa (yli 25 000 myytyä levyä). Laurila teki vielä kaksi levyä (Petri presidentixi ja Hovinarrin paluu) Nygård-nimellä ennen kuin ryhtyi tekemään musiikkia englanniksi nimellä Travis Bicle.

Travis Biclenä hän on muun muassa esiintynyt kappaleen Whas Poppin musiikkivideolla sekä julkaissut 18. huhtikuuta 2007 albumin Committed.

Tyyli ja imago
Petri Nygårdin kappaleet sisältävät rivoa kielenkäyttöä ja käsittelevät muun muassa seksiä ja päihteitä. Niissä myös mainitaan monia julkisuuden henkilöitä.

Petri Nygårdin imagoon kuului uran alkuaikoina salaperäisyys, jolloin hahmon todellista henkilöllisyyttä ei paljastettu haastatteluissa.

Kesällä 2008 Nygård kertoi YleX Aamun puhelinhaastattelussa että tarkoituksena oli alunperin laittaa viisi kappaletta levitykseen ja naureskella muutaman kaverin kanssa sille minkälainen roska saadaan uppoamaan ihmisiin. Kappaleet kuuli kuitenkin väärä henkilö joka ehdottomasti tahtoi ne kaupalliseen levitykseen. Tämän jälkeen Laurila yritti anonymiteetillaan peittää todellisen olemuksensa ja halusi ettei kappaleista olisi tullut isoja hittejä. Salaperäisyys oli kuitenkin kääntynyt itseään vastaan, se juuri aiheutti sen että salamyhkäistä artistia kohtaan alettiin tuntemaan entistä suurempaa mielenkiintoa. "Kuin bensaa olisi heittänyt liekkeihin", Laurila totesi.

Most Popular Songs (More)

1
Seopetriii lyrics
Petri Nygård
2
UUDESTAAN lyrics
Petri Nygård
3
4
5
6
7
Reggaerekka lyrics
Lord Est feat. Petri Nygård
8
Työtön lyrics
Petri Nygård
9
10

Most Popular Albums (More)

Pictures (6)

Petri NygårdPetri NygårdPetri NygårdPetri NygårdPetri NygårdPetri Nygård

Fans (3)

jariviinIitaxNaismithx

Similar Artists

South Park MexicanDelinquent HabitsRMAlanHooligan HefsMitchell HopeKurdoDamsoVeletRamirezOualidChivasTESSAGee DixonKazior
show more (16-31 of 60)

Artists you may also like

  • popular on LSI
  • new on LSI

Contributors

leaderboard
activity

Comments (2)